Hyvät rautatieyhteydet toivat Teräspyörä Oy:n Voikkaalle

Teräspyörä Oy on toiminut Voikkaalla jo vuodesta 2010 ja toiminta on vahvasti raiteillaan. Elinehto yritykselle on raideyhteys. Täällä lisäetuna on keskeinen sijainti sekä hyvät liikenneyhteydet.

Teräspyörä valmistaa ja huoltaa rautatiekalustoa pitkällä kokemuksella. Voikkaalla yrityksen käytössä on ratapiha sekä n. 1000 m2:n suuruinen konepaja, jonne johtaa kaksi raidetta.  Mikä sai aikoinaan siirtymään Voikkaalle?

– Teräspyörä toimi muutaman vuoden Kymin vanhalla tehdasalueella pienemmissä tiloissa. Uudet tilat Voikkaalla soveltuivat hyvin rautatiekaluston huoltoon, etenkin kun rata oli todella lähellä nykyistä konepajaa. Uutta rataakin tehtiin pari sataa metriä, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Hämäläinen.

Takana on nyt yli kymmenen toimintavuotta. Teräspyörän liikevaihto vuonna 2020 oli 4,8 miljoonaa euroa ja henkilöstöä noin 20. Kasvu on ollut vahvaa.

– Nykyiset tilat soveltuvat erinomaisesti nykyiseen liiketoimintaan ja sen volyymiin.  Sekä UPM, että Redeve ovat olleet ymmärtäväisiä vuokraisäntiä, jatkaa Hämäläinen.

Kiitosta saavat myös alueen tarjoamat palvelut. Yhteistyötä ja alihankintaa tehdään alueen ja seudun muiden yritysten kanssa.

Kiskot vievät eteenpäin

Teräspyörä hakee kasvua edelleen erityisesti rautatiealalta ja kotimaasta. Kouvola on hyvien yhteyksien päässä. Asiakkaita on ympäri Suomea ja koneita tulee huoltoon paitsi rautateitse, myös maanteitä pitkin.

-Teräspyörällä on kasvutavoitteita ja suunnitelmia toiminnan laajentamiselle. Mikäli toimitiloja päätetään laajentaa, niin luonnollisin ja paras vaihtoehto olisi, että ne olisivat nykyisten tilojen lähellä, eli Voikkaalla, miettii Hämäläinen.

Teräspyörä Oy – Yli 50 vuoden kokemus rautatiekalustosta

Teräspyörä-Steelwheel Oy on rautatiealan erikoisosaaja. Rautatiekaluston kunnossapitopalvelut ovat Teräspyörän ydinliiketoimintaa. Tuotevalikoimaan kuuluvat vaihtotyöveturit ja -robotit, vintturit, vaihtotyökytkimet ja ratatyökoneet sekä rautatiekäytössä tarvittavat mittalaitteet. Saalasti Oy:n tytäryhtiönä yrityksellä on pitkät perinteet rautatiekalustosta. Ensimmäiset toimitukset silloinen Insinööritoimisto Saalasti teki jo 1950-luvulla.  Nykyisin yrityksen myynti ja tuotanto tapahtuu Voikkaan toimipisteessä. Taloushallinto hoidetaan Espoossa.

Kuvassa Teräspyörän uusin toimitettu kone, ratakuorma-auto BB400, joka on samalla yrityksen historian suurin.

Tutustu Voikkaan yritysalueen vapaisiin tiloihin

Voikkaalle