Kymenlaakson suurin padel-keskus Voikkaalle

Syyskuussa avautuu Voikkaan yritysalueen entiseen painehiomoon viisi padel-kenttää. Pelikokemusta parantaa toimitila, joka on yksi Suomen korkeimmista.

Voikkaan yritysalueen vanha painehiomo herää uuteen eloon, kun padel-pelaajat valtaavat tilan syyskuussa. Toimintaa pyörittää Padel City Oy, joka on perustettu keväällä Voikkaan padel-toimintaa varten. Viisi kenttää toimivat alussa itsepalveluperiaatteella.

– Pelaamaan pääsee koodin avulla ja varaukset tehdään netissä. Tarjolla on myös padel-tarvikkeita ja tulossa on valmennusta ja padel-yhdistystoimintaa. Kasvunvaraakin on, sillä meillä on optio viereiseen tilaan, johon saa saman verran kenttiä lisää. Lisäkentät on tarkoitus avata yleisölle vuonna 2022. Tiloihin on tulossa myös golf-simulaattori, kertoo Padel City Oy:n toimitusjohtaja Kaisa Lindholm.

Padel on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji ja Suomessakin harrastajamäärät ovat kovassa kasvussa. Urheilu ja liikunta sekä niiden kautta saavutettavissa oleva hyvinvointi ovat lähellä Lindholmin sydäntä. 

– Paikkakuntalaisena halusin tuoda omalle kotiseudulleni tämän mahdollisuuden lisäämään kaikenikäisten liikkumista ja harrastamista. Padel on hauskaa ja koukuttavaa. Pelaamassa voi olla kaikenikäisiä yhtä aikaa ja kerran kokeiltuaan moni haluaa pelaamaan uudestaan.

Miksi Voikkaalle?

–  Kouvolaan halusimme ehdottomasti. Kun näimme nämä vanhat teollisuustilat täydellisellä korkeudella, ne tuntuivat sopivan meille hyvin. Tilaa on mukavasti ja korkeus parantaa olennaisesti pelikokemusta. Voikkaalla on myös upea historia ja ympäristö on muutenkin vaikuttava. Redeve hoiti tilan remontit ja muutostyöt teollisuustilasta kansainvälisen padel-liiton vaatimusten mukaiseksi liikuntatilaksi lupineen kaikkineen tosi hyvin ja joustavasti, kertoo Lindholm tyytyväisenä.

Painehiomossa tehtiin mittava remontti. Ilmanvaihto uudistettiin, lattia ja pinnat muutettiin uuteen toimintaan sopivaksi. Pelaamaan mahtuu nyt ensivaiheessa 20 henkilöä kerrallaan, joten tila palvelee myös yritysten työhyvinvointiin liittyvää toimintaa ja koululiikuntaa.

– Padel sopii hyvin Voikkaalle. Tällainen yleisöä palveleva toiminta monipuolistaa alueen yritysrakennetta ja tarjoaa sekä alueen väestölle että myös alueen yrityksille uusia liikuntamahdollisuuksia, kertoo toimitusjohtaja Jari Lahtinen Redevestä.

Tutustu Voikkaan yritysalueen vapaisiin tiloihin

Voikkaalle