Mäkel Alu pulverimaalaus Voikkaa

Mäkelä Alu Oy:n moderni maalaamo hyödyntää Voikkaan korkeita tiloja

Alumiiniprofiilien suunnitteluun ja valmistukseen erikoistuneen Mäkelä Alu Oy:n maalaamo on toiminut Voikkaan yritysalueella vuodesta 2019.  Hyvä sijainti sekä maalaamolle hyvin soveltuvat tilat ratkaisivat aikoinaan alueelle sijoittumisen.

– Meillä oli tarve laajentaa toimintaa ja parantaa palvelukykyä investoimalla uuteen maalaamoon.  Harvassa paikassa oli silloin tarjolla 14 metriä vapaata korkeutta. Voikkaa sopi muutenkin modernin maalaamon rakentamispaikaksi. Tila riitti pystymaalaamolle ja sitä oli riittävästi varastointipalveluillekin. Sähköä ja vettä oli hyvin saatavilla ja alueella oli palvelut valmiina. Liikenneyhteydet olivat hyvät ja asiakkaita ja yhteistyökumppaneita oli lähellä, muistelee perheyrityksen jo kolmatta polvea edustava, Mäkelä Alu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Mäkelä.

Voikkaan yritysalueella sijaitseva moderni, 20–25 työntekijää työllistävä maalaamo täydentää nyt tehokkaasti Mäkelä Alun palvelukonseptia ja parantaa palvelukykyä. Maalaamoa kehitetään jatkuvasti ja palvelut ulottuvat jo logistiikkaan saakka.

– Yhteistyötä myös alueen muiden yritysten kanssa tehdään monella tasolla. Alueen palvelutarjonta on monipuolista ja hyviä kumppanuuksia on löytynyt naapurustosta. Myös alueen omistaja Redeve on palvellut meitä hyvin, kertoo Mäkelä.  

Vastuullisuutta ja hiilipäästöjen minimointia

Oman tuotantotoiminnan sijoittaminen vanhalle tehdasalueelle kertoo jo sinänsä Mäkelän Alun vastuullisuusajattelusta ja kestävien ratkaisujen arvostuksesta. Maalaamon tuominen lähelle asiakkaita nopeuttaa ja parantaa palvelua ja toisaalta myös vähentää kuljetuskustannuksia ja siitä aiheutuvia päästöjä. Toiminnan aiheuttaman hiilikuorman minimoiminen on tärkeä asia yhtiölle ja myös Voikkaalla etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisiä ratkaisuja toimintaan.

– Tavoitteena on tuotannon hiilineutraalius vuonna 2025. Energiatehokkuuden parantaminen ja päästöttömien energiamuotojen käyttäminen ovat tässä tärkeitä keinoja, kertoo Mäkelä.

Mäkelä Alu Oy – alumiiniprofiileihin erikoistunut vahva perheyritys

Mäkelä Alu on perheyritys, jonka juuret ovat syvällä pohjalaisessa maaperässä. Yritys on toiminut metalliteollisuudessa jo 80 vuoden ajan. Alumiiniprofiileja on suunniteltu ja valmistettu jo yli 25 vuotta.  Palveluihin kuuluu alumiiniprofiilien valmistuksen lisäksi niiden pintakäsittely, varastointi ja logistiikka. Tuotantolaitokset sijaitsevat Luoma-Aholla ja Voikkaalla. Yhtiö työllistää noin 300 henkilöä.

Tutustu Voikkaan yritysalueen vapaisiin tiloihin

Voikkaalle