Puupakkauksia valmistava Earthpac Oy palvelee asiakkaita monipuolisella konseptilla

Puupakkausten valmistamiseen ja logistiikkaan keskittynyt Earthpac Oy toimii Voikkaalla tiiviinä osana asiakkaidensa liiketoimintaa. Joustavuus, läheisyys ja hyvä palvelu tuovat kilpailukykyä asiakkaille. 

Earthpac Oy aloitti pakkaustuotannon Voikkaan yritysalueella lähes 10 vuotta sitten.  Hyvä sijainti ja tiivis yhteistyö lähellä olevien asiakkaiden kanssa ratkaisi sijoittumisen.

– Saimme hoitaaksemme suuren asiakkaan Kouvolan alueella.  Uusi tuotantolaitos perustettiin lähelle asiakasta, sillä yhteistyö oli alusta alkaen tiivistä ja sitä olisi ollut hankala hoitaa kauempaa. Teemme vakiolavojen lisäksi eri kokoisia erikoislavoja sekä muita puupakkauksia. Toimitamme niitä nopeasti ja joustavasti aina tarvittavan määrän suoraan asiakkaalle ja tarvittaessa lavojen käyttöpaikalle saakka, kertoo Earthpac Oy:n tuotantojohtaja Timo Litmanen.

Joustava palvelukonsepti on aina ollut Earthpacin kilpailuvalttina. Ensimmäisen asiakkaan jälkeen toiminta on vuosi vuodelta kasvanut ja yritys tekeekin nykyään tiivistä kymmenien muidenkin alueen yritysten kanssa. Kolme omaa rekkaa ajaa jatkuvasti lavoja asiakkaiden tuotantolaitosten ja oman tehtaan välillä, nopeasti ja tarpeen mukaan.

Valmistusta, varastointia ja joustavaa logistiikkaa

Earthpacilla on Voikkaan yritysalueella lavatehdas, puupakkaustehdas, palveluvarasto ja varastointipalvelu. Lisäksi Earthpac tarjoaa logistiikka- ja varastointipalveluita alueella toimivalle yritykselle.  Tilan tarve on lisääntynyt viime vuosien aikana ja toimintaan sopivaa lisätilaa on hyvin löytynyt yhdessä vuokranantajan kanssa sopien. Vuosi sitten hankittiin alueelle uusi oma varastohalli lisäämään varastointikapasiteettia ja parantamaan palvelukykyä.

– Meillä käytetään koko yhtiössä 60 000–70 000 kuutiota puuta vuodessa. Nippusahalla sahataan puutavara sekä omalle lavatehtaalle valmiisiin pätkiin että myös jonkin verran muiden yksiköiden käyttöön. Lavatehtaalla tehdään sekä automaattilinjoilla että käsivalmistuksella n. 25 000 kuormalavaa ja puupakkaustuotetta viikossa. Varastotuotteet ja pakkaustarvikkeet toimitetaan asiakkaille silloin, kun niitä tarvitaan, kertoo Litmanen.

Earthpacin kirjoilla työskentelee Voikkaa yritysalueella n. 60 henkilöä. Näiden lisäksi tuotteiden valmistukseen osallistuu n. 25 alihankinnan henkilöä. Synergiaetuja työvoiman käyttöön tuo yritysalueen muiden yritysten kanssa tehtävä yhteistyö, jolloin henkilökuntaa voidaan työllistää siellä, missä tekemistä on.

Kierrätystä ja uusiokäyttöä

Earthpac Oy:llä on sertifioitu ympäristöjärjestelmä, joka ohjaa vastuullista toimintaa. Ympäristövastuullisuus näkyy myös käytettyjen kuormalavojen ostamisena ja kierrättämisenä.  Jätepuu menee suoraan energiantuotantoon.

– Voikkaa palvelee logistisesti meitä hyvin. Se vähentää kuljetuskustannuksia ja mahdollistaa joustavan palvelun. Ympäristöasiat ovat meille muutenkin tärkeitä. Esimerkiksi Äänekosken tehtaan katto on vastikään valjastettu sähkön tuotantoon. Tehtaalle asennetun aurinkovoimalan vuosituotto on arviolta noin 40 MWh, kertoo Litmanen.

Edistyksellinen puupakkausten valmistaja

Earthpac Oy on pitkän kokemuksen omaava pakkausalan yritys ja yksi alansa johtavista toimijoista. Yritys tarjoaa asiakkaille puu-, kuitu-, ja muovipakkausten lisäksi erilaisia asiakaskohtaisia varastointi- ja logistiikkapalveluita. Palvelu on valtakunnallinen ja pakkaustuotteet valmistetaan Voikkaan lisäksi neljässä tehdasyksikössä. Äänekosken, Kouvolan, Lieksan, Hämeenlinnan ja Kruunupyyn yksiköt kattavat maantieteellisesti Suomen, mutta pakkaukset kulkevat rajattomasti kansainvälisessä logistiikassakin. Haapajärvi on edelleen yrityksen kotipaikka.

Tutustu Voikkaan yritysalueen vapaisiin tiloihin

Voikkaalle