Redeven omistamalle Myllykosken entiselle tehdasalueelle rakentuu atNorthin miljardiluokan datakeskus

Redeven omistamalle Myllykosken entiselle paperitehdasalueelle on mittavan kehitystyön tuloksena saatu merkittävää toimintaa. Sopimus atNorthin uuden datakeskuksen sijoittumisesta Kouvolan Myllykoskelle allekirjoitettiin 4.12.2023.  

atNorth on johtava pohjoismainen konesali-, suurteholaskenta- ja tekoälypalveluiden tarjoaja, joka  laajentaa toimintaansa Suomessa ja rakentaa uuden megaluokan datakeskuksen Myllykoskelle. Tilat sijoittuvat Redeveltä ostetulle 21 hehtaarin alueelle. Redeven omistukseen jää edelleen yli 50 hehtaaria teollisuusaluetta, jota kehitetään edelleen.

Ensimmäisessä vaiheessa datakeskuksen kapasiteetti on 60 megawattia ja se valmistuu käyttöön vuoden 2025 toisella puoliskolla. Kun FIN04 on täysin valmis, sen kapasiteetti voi laajentua jopa useisiin satoihin megawatteihin. Megaluokan datakeskus palvelee sekä konesaliasiakkaita että räätälöityjä projektiratkaisuja. 

– Tämä on iso virstanpylväs Myllykosken tehdasalueen kehittämisessä. Megaluokan datakeskusinvestointi alueelle on tulevaisuudenkestävää ja vastuullista toimintaa, jolla pienennetään hiilidioksidipäästöjä IT-toiminnassa. Synergia alueen toimijoiden kanssa tuo lisää etuja ja mahdollisuuksia hyvään yhteistyöhön ja koko alueen kehittymiseen, kertoo Redeve Oy:n toimitusjohtaja Jari Lahtinen.

Investointi tuo myös lämpöä ja kuumaa vettä kaupunkilaisille

Datakeskuksen tuottama hukkalämpö tulee tarjoamaan Kouvolan kaupunkilaisille lämmitystä sekä kuumaa vettä. atNorth tekee tiivistä yhteistyötä Kouvolan kaupungin ja energiakumppani KSS Energian kanssa. Uusi FIN04-keskus suunnitellaan lämmön talteenottoa silmällä pitäen, jolloin datakeskuksessa syntyvä ylimääräinen lämpö on mahdollista tarjota KSS:n voimalaitokseen ja uudelleen hyödynnettäväksi kaupunkilaisten tarpeisiin.  

atNorth 

atNorth on Pohjoismaiden johtava datakeskuspalveluyhtiö, joka tarjoaa kestäviä, kustannustehokkaita ja skaalautuvia konesali- ja suurteholaskennan palveluita Islannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Yritys hallinnoi seitsemää datakeskusta strategisesti tärkeissä lokaatioissa Pohjoismaissa. Kahdeksas datakeskus avautuu Helsingissä vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä ja yhdeksäs Tanskassa vuoden 2024 neljännellä neljänneksellä. Kymmenes keskus valmistuu käyttökuntoon vuoden 2025 aikana Kouvolaan.  

Lisätietoja investoinnista atNorthin tiedotteessa.

Redeve

Redeve-konserni on kiinteistöjen omistamiseen ja kehittämiseen erikoistunut perheyritys.

Redeve Oy omistaa Myllykosken entisen paperitehdaskiinteistön lisäksi entiset tehdaskiinteistöt, ja niiden ympärille rakentuneet, vahvasti kehittyvät yritysalueet Voikkaalla, Jyväskylän Säynätsalossa sekä Kajaanissa.

Jari Lahtinen
Toimitusjohtaja
+358 50 327 4890
jari.lahtinen@redeve.fi

Sopimuksen allekirjoittivat Jóhann Þór Jónsson, Director, site selection, atNorth (oikealla) ja Jari Lahtinen, toimitusjohtaja, Redeve.